Logo

Sprængt hornfisk med fennikelsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g hornfisk, 2 stk
Groft salt og friskkværnet peber
4 stilke timian
½ bdt kørvel
½ bdt estragon
½ bdt dild
5 stk koreander
Fiskefond til pochering

Fennikel sauce:
1 lille fennikel
Skalotteløg
2 stilke timian
1 dl fiskefond
1 dl hvidvin
2 dl piskefløde
Evt. smørbolle til jævning

Garniture:
100 g friske bælgede ærter
6 stk cherry tomater
200 g nye danske kartofler
½ bdt dild
50 g smør

Vær opmærksom på, at hornfisk senest en time efter fangst skal renses, idet galdeblæren ellers begynder at gå i opløsning og afgiver smag til det omkringliggende fiskekød.
Husk endvidere at fjerne de voldsomme fedtmængder fra hornfiskens
bug.
Hornfiskene fileteres og bugbenen fjernes.
Fileterne lægges i et fad og drysses med groft salt - peber kværnes
hen over.
Krydderurterne hakkes sammen, koreander stødes i en morter,
blandingen drysses hen over hornfiskene, og de trækker i køleskab ca.
5 timer.

Fennikelsaucen:
Skalotteløg hakkes og fennikel skæres i tern, sauteres sammen i olie,
timian tilsættes. reduceres med hvidvin og tilsættes fiskefond - koges
igennem.
Fløden tilsættes og saucen koges til jævn konsistens, smages til med
salt og peber.
Jævnes evt. med smørbolle.
Hornfiskene rulles sammen og lukkes med en tandstikker, sættes i en
smurt gryde, og varm fiskefond hældes over og pocheres ca. 3-4
minutter ved svag varme til fisken er hvid og fast.
Kartoflerne skrabes og koges, afdryppes, svinges i det smeltede smør
sammen med det hakkede dild.
Cherrytomaterne vendes i lidt smør.
Saucen hældes på varme tallerkene, hornfisken lægges på (uden
tandstikker), ærter drysses på cherrytomaterne ligeledes.
Kartofler serveres a part.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 882 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her