Lækre, urtemarinerede champignon og saftige, ristede peberfrugter,
bliver en fristende appetitvækker, eller en god let frokost. En hurtig salat.
• Basilikum og oregano giver meget smag, men ingen kalorier • Peberfrugt indeholder meget C-vitamin.
Tilberedning 20 min. + marinering. 4 portioner
# Råvarer til Svampe- og peberfrugtsalat:
1 fed hvidløg
200 g champignon eller karljohansvampe
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
1 dl italiensk fedtfri dressing
1 tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
1 dl sorte oliven uden sten
romaine salatblade
* Fremgangsmåde:
1 Pil og hak hvidløget.
Gør svampene i stand og skær dem i skiver.
Skyl peberfrugterne, flæk dem og rist dem under grillen (se Tips
& råd).
Striml peberfrugterne fint.
Pil løget og skær det i tynde skiver.
2 Bland den italienske dressing med hvidløg, basilikum,
oregano, salt og sort peber i en skål.
Bland det godt.
3 Vend svampe, peberfrugt, løg og oliven i dressingen.
Bland så alle ingredienser dækkes af dressingen.
4 Dæk med plastfolie og stil i køleskabet mindst 30 min. og
højst 1 dag.
5 Læg blade af romaine salaten på fire tallerkener og fordel
svampeblandingen ovenpå.
Tips & råd
Grill peberfrugten i ovnen, til skallen er sort og forkullet,
ca. 10 min.
Læg dem i en plastpose eller dåse i 10 min. og træk så
forsigtigt skallen af.
Det passer fint at servere salaten som en lille frokostret
eller forret på skiver af hvidt brød. Brødet absorberer den gode dressing.
SERVERINGSFORSLAG
Det ser smukt ud, hvis du pynter salaten med friske urter.
Anret salaten på et fad og stik blade af bredbladet
persille, eller basilikum langs med kanten.
PR. PORTION: Energi: Kcal 81 = kJ 340
Kulhydrat 6 g Protein 3 g Fedt 5 g (55%) Fibre 3 g