Logo

Hjemmelavet bånd spaghetti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hvedemel (250 gram durummel og 250 gram almindeligt hvedemel)
5 æg
1 knsp. salt

Lav et lille bjerg af hvedemel på et rent arbejdsbord. Tilsæt salt
I et hul i midten placeres æggene.
Brug først en gaffel og siden fingrene som manuel røremaskine, og bland æg og hvedemel.

Og så skal der æltes - længe og til sveden springer, og dejen bliver en blød, men alligevel fast, ensartet glat masse. "Træk" dejen.
Lav til slut næve-store boller af dejen og lad dem hvile under et klæde i ca. 20 min.

Rul bollerne ud i lange flade skiver - jo tyndere, jo mere delikat bliver pastaen.
Synes du, det er svært, eller hænger dejen - trods hvedemel strøet ud på bordet - fast, så prøv at rulle den ud inde i 2 lag bagepapir.

Når de lange tynder plader er færdige, foldes de på den lange led til fire lag, og så skæres båndspaghettien ud med en kniv - i den bredde, man ønsker - normalt mellem en halv og en hel centimeter.

Anvendes helst med det samme, men kan opbevares indtil brug - i så fald i en skål, hvor man ryster et fint lag hvedemel over pastaen, så den ikke klistrer sammen.

Den hjemmelavede båndspaghetti skal kun koge 3-4 min. i letsaltet vand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 752 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her