Logo

Trøffelæg med daddel-chorizomousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flor de huevo y tartufo en grasa de pata con txistorra de dátiles
(4 personer)
 
Æg:
4 æg
Salt
30 g andefedt
 
Daddel-chorizopuré:
120 g dadler
150 g chorizo
1 dl vand
1 g ingefær
 
"Trøffelske":
10 g hakket frisk trøffel
3 dråber hvid trøffelolie
16 dråber olivenolie
 
Brødkrumme:
60 g hakket fersk chorizopølse
60 g hakket fersk bacon
½ fed hakket hvid­løg
300 g fintreven brødkrumme
1 dl trøffeljuice
1 dl vand
 
Druevinaigrette:
50 g grønne druer i små tern
30 g blå druer i små tern
1 dl olivenolie
3 cl risvinaigre
Hakket persille, reven ingefær, salt, peber
 
Æg: Bred stykker af film ud på bordet ag pensl med lidt olie.
Slå et æg ud på hver, kom 6 dråber trøffelolie og 3 dråber andefedt samt lidt salt over.
Bind sammen som en lille pengesæk.
Pocher æggene forsigtigt i 4 ½ minut.
Tag æggene op og læg dem i små runde skåle.
Æggene kan evt. ved serveringen dekoreres med en æggeblomme pisket op med lidt olivenolie og salt.
 
Daddel-chorizopuré: Rør alle ingredienser sammen på foodprocessoren og pres dem gennem en grovmasket si.
Varm forsigtigt igennem lige inden servering.
 
"Trøffelske": Pisk ingredienserne sammen lige inden servering og anret på en teske. Pynt evt. med lidt kørvel.
 
Bødkrumme: Sauter de tørre ingredienser på en pande til en smuk gylden farve.
Hæld de flydende ingredienser i og rør rundt til massen samler sig og bliver lidt pureagtig.
Tager ca. ½ time ved lav varme.
 
Druevinaigrette: Bland alle ingredienser ag stil på køl.
 
Servering: Anret det varme æg på en tallerken.
Træk to parallelle striber fra ægget og ned mod kantens tallerken, den ene med brød krumme, den anden med daddel­chorizopuré.
Sæt "trøffelskeen" på og dekorer ægget med druevinaigrette og lidt hakket persille.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 938 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her