
 
Rør en klassisk pandekagedej med ægte vanilje og lad den
trække smag i min. 30 min, før du bager pandekagerne. Server med is og friske
bær. 
Arbejdstid: ca. 20 min. Hviletid: ca. 30 min. Bagetid: ca.
10 min. (når man bager på 2 pander) Fryse-egnede (ca. 8 stk.) 
 
# 
2 æg 
125 g hvedemel 
½ stang vanilje (kornene) 
2 tsk sukker 
2½ dl mælk 
smør 
Tilbehør: 
vaniljeis, blåbær og hindbær 
*
 
Pisk æggene sammen med mel, vaniljekorn, sukker og lidt
mælk, til dejen er uden klumper. 
Rør resten af mælken i dejen og lad den hvile i køleskab i
ca. 30 min. 
 
Rør lidt mere mælk eller vand i dejen, hvis den er for tyk. 
Bag pandekagerne i gyldent smør på en slip let-pande (25
cm), til de er gyldne. 
Server pandekagerne lune med is og friske bær. 
 
