Logo

Formkage saftig

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Formkage saftig

 

Denne herlige formkage er fyldt med både mandler og citron. Kagen kan beskrives som fantastisk god, blød og saftig. Fuld af smag • Syrnet fløde indeholder kun 9% fedt • Syrnet fløde gør kagen saftig og giver en frisk smag.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 12 stk.

 

# Råvarer til Formkage saftig:

50 g rosiner

7 dl hvedemel

1 tsk bagepulver

fedtstof til formen

rasp til formen

2½ dl sukker

150 g smør eller margarine

1 nip salt

skallen af 1 citron

3 æg

2½ dl syrnet fløde

100 g knuste mandler

GARNERING: flormelis

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skyl rosinerne i varmt vand.

Tør dem med køkkenrulle og vend dem i lidt mel.

Bland mel og bagepulver.

Smør formen med fedtstof og dæk kanterne med rasp.

 

2 Sæt ovnen på 175 °C.

Rør fedtstoffet med sukker, salt og citronskal til blandingen er luftig.

Rør æggene i, et ad gangen.

Vend så melblandingen, syrnet fløde, rosiner og mandler i hver for sig.

Bland godt efter hver ingrediens.

 

3 Hæld dejen i formen.

Stil kagen i ovnen og bag i ca. 1 time.

Prøv med et træspid om kagen er færdig.

 

4 Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.

Vend kagen ud på en rist og lad den blive helt kold.

Sigt flormelis over lige inden serveringen.

 

Tips & råd


Formkage saftig 

Prøv om kagen er færdig ved hjælp af et træspid.

Stik spiddet i kagens tykkeste punkt. Hvis kagen ikke er gennembagt, sidder der dej tilbage på spiddet. Metalspid er ikke helt så effektive eftersom dejen lettere glider af.

 

Hvis kagen ikke vil slippe formen, så kan du pakke formen med kagen ind i et fugtigt håndklæde.

Efter 2-3 min. plejer det at være lettere at få kagen ud af formen.

Derefter er det blot at vende den over på et passende fad.

 

Variation: Giv kagen en anden smag ved at nøjes med 1½ dl sukker.

Tilsæt så 2 spsk vaniljesukker, 2 spsk rom, 1 tsk kanel og 10 g reven chokolade.

Fortsæt derefter som anvist.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 315 = kJ 1331

Kulhydrat 38 g Protein 6 g Fedt 15 g (43%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.102 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her