2 skalotteløg 
1 fed hvidløg 
1 spsk olie 
1 dåse hakkede tomater 
4-5 forårsløg 
1 spsk frisk eller 
1 tsk   tørret basilikum 
150 g bacon i skiver 
400 g tagliatelle (båndpasta) 
3 spsk reven parmesanost 
smør 
Start med at svitse hakkede løg og knust hvidløg let i olie i en gryde, løgene skal ikke brunes. 
Tilsæt derefter hakkede tomater, og kog saucen over svag varme uden låg i 6-8 minutter. 
Skær så bacon i strimler, rist dem sprøde på en pande, og læg dem på fedtsugende papir.
Bland derefter halvdelen af baconstrimlerne, 2 spsk reven ost og rensede, snittede forårsløg i tomatsaucen, og smag til med salt, peber og basilikum.
Så koges pastaen efter pakningens anvisning, hæld vandet fra og ryst pastaen i lidt smør i den varme gryde. 
Læg pastaen i et varmt fad, og hæld saucen over. 
Drys til slut med bacon og reven ost. 
Tips: For at gøre retten mere spændende at se på kan du evt. koge både hvid og grøn pasta (hver for sig) og hælde saucen i midten af fadet, når du serverer retten.