Logo

Kartoffelsuppe med svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis man vil gøre lidt mere ud af det, kan man udbløde 20 g tørrede Karl Johan svampe, snitte dem fint og lade dem koge med et kort øjeblik. Lige til 5 kokkehuer!
Til 4 personer

750 g melede kartofler
2 løg
1 porre
2 gulerødder
100 g bacon
1 spsk smør
1 ½ l kød bouillon
1 laurbærblad, merian, (tørt: ½ tsk, frisk: lidt mere)
salt, friskkværnet peber
frisk reven muskatnød

Skæl kartoflerne, skær dem i små terninger.
Pil løgene, hak dem fint.
Skær porren op på langs, skyl den grundigt og snit den meget fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i terninger.
Også baconen skæres i terninger.
Smelt smørret ved middel varme i suppegryden.
Steg spæk og løg klare i gryden.
Rør grønsagerne i små portioner og steg dem kort.
Hæld bouillon ved, tilsæt laurbærblad, tørret merian, salt og peber.
Lad det småkoge under låg i 30 minutter.
Mos den færdige suppe lidt i gryden.
Smag til med salt, peber, muskat og drys evt. med frisk merian.

Server fx med små pølser og brød
Kj pr. portion: 1400

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her