2 kg renset fisk
250 gr. smør
4 spsk hakket persille
3 spsk fint hakket løg
½ dl tør hvidvin
Salt, peber
Gør et stort ovnfast fad eller bradepande klar - fadet skal "fores" med et stykke alufolie, der er dobbelt så stort som fadet.
Folien smøres med fedtstof, gerne smør.
Herefter renses fisken, den hvide side renses ekstra godt - og fisken skrabes. undlad at fjerne hoved, hale og finner.
Nu ridses pighvarren på den mørke side. brug en meget skarp kniv og lav "lommer" til fyldet - begynd fra midten og skær udefter.
Fisken placeres i fadet.
Smørret røres blødt og tilsættes persille, hakkede løg, salt og peber.
Til sidst tilsættes hvidvinen lidt efter lidt.
Smørfyldet proppes godt ind i "lommerne" og fisken drysses med lidt groft salt og nykværnet peber.
Fisken skal nu pakkes ind i folien - sørg specielt for at lukke godt for enderne, så kraften bliver ved fisken.
I en 250ºC forvarmet ovn steger fisken nu ca. 35-40 minutter.
Retten serveres rygende varm - som tilbehør tillaves ekstra persille med hakket løg og evt. lidt ekstra smør ved siden af.
Alle grønsager kan serveres til.
Retten fortjener en virkelig god flaske halvtør hvidvin.