Logo

Pighvar fyldt og ovnstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg renset fisk
250 gr. smør
4 spsk hakket persille
3 spsk fint hakket løg
½ dl tør hvidvin
Salt, peber
 
Gør et stort ovnfast fad eller bradepande klar - fadet skal "fores" med et stykke alufolie, der er dobbelt så stort som fadet.
Folien smøres med fedtstof, gerne smør.
Herefter renses fisken, den hvide side renses ekstra godt - og fisken skrabes. undlad at fjerne hoved, hale og finner.
Nu ridses pighvarren på den mørke side. brug en meget skarp kniv og lav "lommer" til fyldet - begynd fra midten og skær udefter.
Fisken placeres i fadet.
Smørret røres blødt og tilsættes persille, hakkede løg, salt og peber.
Til sidst tilsættes hvidvinen lidt efter lidt.
Smørfyldet proppes godt ind i "lommerne" og fisken drysses med lidt groft salt og nykværnet peber.
Fisken skal nu pakkes ind i folien - sørg specielt for at lukke godt for enderne, så kraften bliver ved fisken.
I en 250ºC forvarmet ovn steger fisken nu ca. 35-40 minutter.
Retten serveres rygende varm - som tilbehør tillaves ekstra persille med hakket løg og evt. lidt ekstra smør ved siden af.
Alle grønsager kan serveres til.
Retten fortjener en virkelig god flaske halvtør hvidvin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her