Logo

Vegetarburger med bønnebøf - også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vegetarburger med bønnebøf - også for børnekokke 

 
Det er ikke særlig svært at lave en plantebaseret burgerbøf fra bunden. Alt hvad du behøver er en dåse sorte bønner, et æg og lidt krydderier.
Sorte bønner bliver spist i store dele af Mellem- og Sydamerika, hvor de tilberedes som bønnemos, fordi de har så utrolig meget umamismag. Umamismagen er også forklaringen på, at bønnerne fungerer som en god erstatning for hakket oksekød.

 
Du kan nærmest komme alt i en burger. Med en klat guacamole, nachos og jalapenos bliver den mexicaniseret, og hvis du søber den ind i brun sauce, rødbeder og ristede og rå løg har du pludseligt en bøfsandwich. Mulighederne er mange.

 
Tilberedningstid:25 min. Opskriften giver 4 bøffer (hvis man spiser to burgere, gælder opskriften til to personer). Er du alene så halver ingredienserne.

 
# Ingredienser
PLANTEBØFFER
1 dåse sorte bønner
½ løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk balsamicoeddike
Salt og peber
3 spsk rasp eller pankorasp
2 spsk ketchup
1 tsk krydderier (fx paprika, eller chilipulver eller ?)
½ dl olie til stegning

 
DERUDOVER:
4 burgerboller
2 tomater
4 blade iceberg- eller romainesalat
1 rødløg
Ketchup efter smag
Evt. syltede agurker

 
* Tilberedning
Riv det halve løg på en rivejern.
Skyl bønnerne og bland dem sammen med løgene.
Tilføj eddike, rasp, ketchup, salt og peber samt lidt krydderier, hvis du gerne vil opnå bøffer med meget smag.
Du kan sagtens hælde lidt tabascosauce eller en tsk sennep i blandingen.

 
Nu skal farsen røres sammen, og her gælder det om at mase bønnerne godt.
Brug en gaffel eller en stavblender, men purér ikke farsen helt.
Den må gerne have struktur, så du ikke bare bider i stegt bønnemos!
Smag gerne din plantefars til. Måske mangler den lidt salt eller ekstra krydderier.

 
Tilsæt ægget og form nu dine bøffer.
Virker massen lidt for klistret kan du tilsætte lidt ekstra rasp.
Virker den tør, så tilsæt et ekstra æg. 

 
Steg bøfferne i masser af olie på jævn varme.
Hold godt øje med at bøfferne ikke bliver brankede.
Det tager cirka 5-7 minutter.
Er du fan af cheeseburgere, så læg en skiveost på hver bøf, lige inden de er ved at være klar.
Server bøfferne med varme burgerboller og tilbehøret på et fad, så man selv kan bygge sin burgere.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 700 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her