Logo

Borsjtj ukrainsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Borsjtj ukrainsk

 

I denne opskrift skal rødbeder langsomt koges møre i bouillonen - det trækker den fine, fyldige smag frem hos rødbederne.

• Rødbeder indeholder meget folinsyre.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time. 4 portioner

 

# Råvarer til Borsjtj ukrainsk:

6-8 (ca. 750 g) rødbeder

2 (200 g) løg

¼ l god bouillon (eller fond)

1½ tsk salt

½ tsk friskkværnet sort peber

1 spsk balsamicoeddike

4 spsk letmælksyoghurt

4 spsk syrnet fløde 9%

1 spsk kapers

1 spsk kørvel eller persille til garnering

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skyl og skræl rødbederne og skær dem i store tern.

Pil løgene og hak dem groft.

Læg grønsagerne i en gryde og hæld så meget bouillon eller vand på, så det lige dækker.

Tilsæt salt, peber og eddike.

 

2 Læg låg på, sæt gryden på pladen og bring det hurtigt i kog.

Sænk varmen og lad det simre stille i ca. 1 time.

Rør rundt nu og da.

 

3 Bland imens yoghurt og syrnet fløde, dæk til og lad det stå i stuetemperatur.

 

4 Mos de færdigkogte grønsager direkte i gryden eller purer dem i foodprocessoren.

Spæd evt. med mere bouillon.

 

5 Øs suppen op i opvarmede suppeskåle og top med 2 spsk af yoghurtblandingen.

Garner med hakket kørvel eller persille og lidt kapers.

Server straks.

 

Tips & råd


Borsjtj ukrainsk 


Kørvel er en delikat krydderurt som passer fint til denne opskrift.

Andre urter, som også kompletterer rødbedesmagen godt, er dild og purløg.


Borsjtj ukrainsk

 

Man kan også drysse ristede kommenfrø over den færdige suppe eller lade dem koge med.

 

MIKROOVNSTIPS

Varm vand eller bouillon i en mikrofast skål, til det næsten koger. Tilsæt de groftskårne rødbeder, løg, peber og eddike. Læg et mikrofast låg på og tilbered på fuld effekt ca.

15 min. eller til rødbederne er møre. Purer eller mos før servering.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 132 = kJ 567

Kulhydrat 22 g Protein 5 g Fedt 3 g (20%) Fibre 5 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.044 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her