
300-500 g super friskfanget torskefilet (kan laves af mange forskellige fisk) 
1 rød chili 
1 fed hvidløg 
½ rødløg 
saften fra 1,5-2 lime eller citron salt 
gerne friske korianderblade, dild og eller andre krydderurter 
Tilbehør: friskbagt eller ristet brød 
 
Skær kødet i tynde skiver og læg det i et fad. 
Fjern kernerne fra chilien og hak den. 
Hak hvidløg meget fint, og skær rødløget i tynde ringe eller små tern. 
Drys chili, hvidløg og rødløg over kødet. 
Pres saften ud af lime og dryp det over kødet. 
Dæk fadet til og stil det koldt 1 time. 
Drys med salt og krydderurter. 
Smag retten til med limesaft, salt og peber. 
Spis denne herlige forret eller frokostret med friskbagt eller ristet brød til. 
 
Tips: 
Denne klassiske fiskeret kan laves med mange forskellige fisketyper fx. torsk, sej, hellefisk eller kammuslinger. Kødet skal være super friskfanget, ellers skal man ikke lave denne ret.