Logo

Marineret lammekød på spid med safranris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg mørt lammekød

Marinade
½ dl rødvin
½ dl olivenolie
½ tsk oregano
1 fed hvidløg
½ tsk peber fra kværn
250 g store champignoner
2 peberfrugter
3 tomater

Safranris:
2 skalotteløg
30 g smør
2 dl lange ris
½ l bouillon
groft salt
peber fra kværn
½ g safran
2 spsk citronsaft

Skær lammekødet i stykker på størrelse med valnødder.
Bland marinaden.
Læg kødet i marinaden i et par timer eller helst til næste dag.

Rans skalotteløgene og tern dem.
Svits løgene i smørret.
Kom risene i og svits dem.
Hæld bouillonen i lidt ad gangen.
Lad det småkoge til risene er møre.
Smag til med salt og peber.
Kom safran i lige før det er kogt færdigt.
Smag risene til med citronsaft.

Rens champignonerne og peberfrugterne
Skær peberfrugterne i stykker og tomaterne i både.
Sæt kødstykkerne på grillspid.
Sæt champignon, peberfrugt og tomatbåde ind imellem kødstykkerne.
Grillsteg kødet i ca. 5 minutter på hver side på en grillrist.
Placer risten ca. 5 cm fra varmekilden.
Skær resten af champignonerne, peberfrugterne samt tomaterne i småstykker og bland dem i risene.
Lad risene småkoge endnu nogle minutter til peber og champignon er møre, men stadig lidt sprøde.

Servér spiddene ovenpå safranrisene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.347 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her