Logo

Sambar masala - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sambar masala - info 


Er du til indisk mad så er denne krydderi blanding lige noget for dig, den indeholder alle de krydderier som er nødvendige for at lave en lækker Dahl (Sambar) så du får kildet dine smagsløg med koriander, salt, spidskommen, sort peber, bukkehornsfrø, chili mix (paprika, chili), gurkemejerod og kanel


Derud over kan det anvendes til klassiske indiske retter som steg ris og grønsager, men prøv dig frem med andre retter.

Du skal anvende 2-3 spsk af krydderimixet til en portion til 4 personer.


# Ingredienser til Sambar Masala

5 dl hel rød peber

3 dl korianderfrø (dhania)
2 spsk sennepsfrø (sarson)
3 spsk kommenfrø (jeera)
4 tsk sort peber (sabut kali mirch)
2 spsk bukkehornsfrø (methi dana)
2 spsk hvide linser gram (dhuli urad dal) (afskallet og delt)
2 spsk kikærtemel (Bengal gram / channa dal)
2 spsk gule linser (arhar dal)
2 spsk ris
2 spsk selleri pulver (asafetida / heeng)
2 spsk gurkemeje pulver (haldi)
½ dl karry (kadi patta)

* Sådan laver du Sambar Masala
1. Rist alle ingredienser på en tør pande, undtagen gurkemeje-pulveret, indtil let farvet.
2. Fjern det fra varmen og afkøl.

Mal/kværn det til et pulver og bland gurkemeje pulveret i.

3. Opbevar Sambar Masala i en lufttæt krukke.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her