Salt 
1 Løg 
2 fed hvidløg 
1 dåse Flåede tomater 
3 spsk  Olivenolie 
1 stk Parmesanost (et stort stykke) 
500 g  Spaghetti 
Friskkværnet peber 
Løg og hvidløg pilles og snittes meget fint. 
Varm olivenolien op på den store  pande, sautér løg og hvidløg i olien. 
Samtidig åbnes dåsen, og tomaterne skæres i mindre stykker, hvorefter saft og tomater hældes ved. 
Drys med salt og peber og lad det småkoge, minimum 10 minutter, længere tid skader ikke! 
Men husk: Der skal røres i det ind imellem. 
I mellemtiden koges 5 l vand i en stor gryde med 2 spsk salt, spaghettien koges al dente. 
Husk at prøvesmage ind imellem. 
Så skal saucen smages til - mangler der noget? 
Sikkert peber og salt (maden kan også gøres stærkere med chilipulver; mere frugtagtig med 1 spsk balsamice; mere flydende med 1 glas rødvin). 
Lad den færdige spaghetti dryppe af i en sigte og hæld den direkte over i den varme tomatsauce og bland det hele godt. 
Og som altid skal osterivejern og parmesan på bordet.