
 
Fiskeret, kold eller varm, bør være en lille appetitvækker
før hovedretten. En kold fiskeret har den fordel, at den kan tilberedes i god
tid og stilles i køleskabet. Blot skal man vente med at hælde saucen/dressingen
over, til retten skal serveres. 
(6-8 pers.)
 
# Ingredienser:
¾-1 kg kogt, kold torsk
Sauce: 
3½ dl cremefraiche 
2 spsk ravigottesauce eller sød fransk sennep
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk bearnaiseessens
1 tsk sukker
1 dl piskefløde, pisket til skum
 
Pynt: 
100 g rejer
100 g kaviar
3 hårdkogte æg
1 bakke karse
Tilbehør: flute. 
*
 
Fremgangsmåde:
Anret torsken i et fad. 
Rør cremefraiche sammen med alle ingredienser, på nær flødeskum,
der vendes i til sidst. 
Smag saucen til og hæld den over torsken. 
Pynt med rejer, kaviar, æg skåret i skiver samt karse. 
 
Lav kogelage af 1 liter vand til ovennævnte portion torsk. 
Skær torsken i skiver og kog dem et par min. 
Sluk for gryden og lad fisken stå og trække 7-8 min. under
låg. 
 
Tips: Torsk der skal anvendes kold, må koges i en god
kogelage (se Fiskeanretning kold).