
 
Små hotdogs til små
fingre! Her er hjemmebagte pølsebrød i miniformat, som ungerne vil elske selv
at fylde med enkelt tilbehør. 
4-5 personer. Arbejdstid:
20 min. Hævetid: ca. 1½ time. Bage-/kogetid: ca. 20 min. Fryseegnede.
 
#
200 g cocktailpølser
eller brunchpølser (evt. wienerpølser delt i mindre stykker) 
 
Mini-pølsebrød (ca.
16 stk.): 
25 g gær 
3 dl vand 
½ dl olie 
1 tsk groft salt 
1 tsk sukker 
ca. 525 g hvedemel 
Til pensling: 1æg 
 
Tilbehør: 
Tzatziki, tomat i
skiver og grøn salat 
Avocado i stykker,
skiver af tomat og agurk 
Ketchup, revet
gulerod og basilikumblade 
fine grønne ærter 
*
 
PØLSEBRØD: Smuldr
gæren, og rør den ud i lidt af det lunkne vand. 
Tilsæt resten af
vandet og olie. 
Tilsæt salt og
sukker. 
Rør mel i, og ælt
dejen glat og smidig. 
Lad dejen hæve i ca.
45 min. ved stuetemperatur. 
Ælt dejen igennem. 
Tril dejen til 2
pølser, og del dem i 8 stykker hver. 
Form til ca. 6 cm
aflange brød. 
Læg dem på en
bageplade med bagepapir med ½ cm's mellemrum. 
Lad brødene
efterhæve i 30 min. 
Pensl brødene med
sammenpisket æg, og bag i ca. 10 min. ved 225 °C. 
Pølsebrødene er
færdige, hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af dem. 
 
PØLSER: Bring 1
liter vand i kog i en gryde, sluk og læg pølserne i. 
Lad dem trække i 10
min. 
Skær evt. hele
pølser i mindre stykker. 
 
Skær brødene op i
den ene side, og fyld dem med pølser og det valgte tilbehør. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin