Logo

Grønsagstallerken med georgineblade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

125 g smør
salt
2 spsk georgineblomster
500 g broccoli
4 stængler blegselleri
500 g grønne asparges
100 g sukkerærter
1 bdt forårsløg
500 g tomater
saft fra 1 citron
2 spsk smør
4 spsk olivenolie
2 spsk balsamico
1 dråbe basilikumessens
1 dråbe oreganoessens
1 dråbe peberessens
3 stilke basilikum
4 spsk reven parmesanost
50 g flûtes

Pisk smørret til skum sammen med en anelse salt. Vend forsigtigt blomster i.
Læg smørret i skål eller bagepapir og rul bagepapiret sammen til en pølse.
Stil smørret i køleskab. Skær broccoli af stokken.
Skræl broccoliroden og skær denne i tynde skiver.
Blegselleri skæres i mindre stykker.
Den træede del fra aspargsene fjernes og de skære i mundrette stykker. Sukkerærter og toppen af forårsløgene skæres i tynde strimler.
De hvide fra forårsløgene skæres i mindre tern.
Fjern stilken på tomaterne og læg tomaterne i spilkogende vand ca. 20 sek.
Tag dem op og læg dem i isvand. Fjern skindet og skær i både.
Bring en stor gryde med 2 liter vand tilsat salt og citronsaft.
Kog først broccoli i ca. 5 min, herefter koges selleri og asparges undtaget aspargeshovederne i ca. 5 min.
Sigt urterne fra og gem urtevandet.
Smør og olie opvarmes i pande og det hvide fra forårsløgene sauteres let heri.
Eddike og essens tilsættes sammen med de kogte afdryppede grønsager.
Varm let igennem og tilsæt lidt urtefond.
Til allersidst kommes tomatbåde i og retten koges yderligere 3 minutter.
Anret grønsagerne på 4 tallerkener.
Pynt med friske basilikumblade og friskreven parmesan.
Server med varme tynde skiver flûtes og georginesmør.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.598 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her