Logo

Kylling a la spla - kyllingegryde fra Sudan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 løg
2 spsk olie
2 spsk jordnøddesmør
3 spsk tomatpuré
1 kylling
1 sød chili
3 peberfrugter
1 fed hvidløg
1 tsk salt
 
Hak løgene fint og steg dem gyldne i olie.
Tilsæt jordnøddesmørret.
Del kyllingen i mindre stykker, og læg dem i en gryde med løg og
jordnøddesmør.
Tilsæt tomatpuré, chili og peberfrugter skåret i tern, knust hvidløg og salt.
Lad dem stege i 10-15 min.
Hæld vand ved, så det næsten dækker.
Lad retten småkoge til kyllingen er mør.
 

I Sydsudan bruges frisk peber og hvidløg sjældent. Men det bruges i andre områder under påvirkning fra andre madtraditioner. Det giver retten en stærkere smag.

Retten serveres med ris. Man kan også bruge Assida (majsgrød) eller Kisera (gærede pandekager af durra eller majs).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.073 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her