
 
Denne herlige kartoffelmos er krydret med ost og hvidløg.
Prøv mosen sammen med et stykke saftig stegt hamburgerryg. Let at lave.
• Kartofler indeholder meget fiber. Denne ret giver 5 g
fibre pr. portion. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Hamburgerryg med mos:
4 skiver hamburgerryg a 150 g 
6 spsk oksebouillon 
KARTOFFELMOS: 
1 kg melede kartofler 
1-2 fed hvidløg 
salt og peber 
¼ bundt persille 
¼ bundt purløg 
¼ l letmælk 
75 g gorgonzola eller roquefortost 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skræl kartoflerne og skær dem i tern. 
Pil hvidløgsfeddene. 
Læg kartofler, hvidløg, salt og peber i en gryde. 
Dæk med vand og bring det i kog. 
Læg låg på og lad koge ved svag varme i ca. 20 min, eller
til kartoflerne er godt møre. 
 
2 Læg imens hamburgerkoteletterne på en pande. 
Dryp bouillonen over. 
Læg låg på og varm koteletterne ved jævn varme til de er
gennemvarme. 
 
3 Skyl, tør og hak persille og purløg fint. 
 
4 Varm mælken ved svag varme og smuldr osten i. 
Rør rundt og lad blandingen kun lige blive så varm at osten
smelter. 
 
5 Hæld vandet fra kartoflerne og mos kartoflerne fint. 
Bland mælken med ost i lidt ad gangen og rør mosen godt. 
Smag til med salt og peber og rør de hakkede urter i. 
Server mosen sammen med hamburgerryggen. 
 
Tips & råd 
 

Grønskimmelost kan let klumpe sammen ved for stærk varme. 
Smuldr osten inden den blandes med mælken og rør konstant
under opvarmningen. 
 

Råkostsalat: bland blancherede voksbønner med strimlet
rødkål, revne gulerødder, 1 hakket løg og 2 spsk olie. Smag til med salt og
peber. 
 
VARIATION: Kartoffelmosen kan smages til på mange måder. 
En anden god variant er at blande med hakket rødløg og
bladene fra 3 basilikumkviste. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 513 = kJ 2141 
Kulhydrat 43 g Protein 43 g Fedt 19 g (33%) Fibre 5 g