250 g rejer, 10 stk
2 tsk vin
¼ tsk salt
evt. kartoffelmel
Dej:
2 æggehvider
½ spsk kartoffelmel
1-1 ½ spsk hvedemel
olie til friturestegning
Rejerne ordnes sådan:
Vask rejerne i koldt vand.
Klip de sidste 2 mm. af halen, og pres vandet ud.
Skallen pilles af, undtagen de sidste 2 led på halen.
Lav 2 eller 3 ridser på mavesiden (5 mm. mellem hver ridse).
Mariner med vin og salt.
Dejen laves:
Pisk æggehviderne stive.
Melet drysses i, og blandes godt sammen.
Væsken på rejerne tørres af med en klud, og drys kartoffelmel på.
Varm olie op til middelvarme (170 ºC).
Hold i rejens hale og dyp den ned i dejen.
Steg rejerne lysebrune eller gyldne.
Rejerne må ikke røre hinanden.
Anrettes og serveres varmet.