1 friskslagtet and (ca. 3 kg)
1 tsk fintrevet appelsinskal
saften fra 3 appelsiner
2-3 spsk honning
1-2 stænger kanel
6 hele nelliker
1 tsk uraffineret havsalt
Skær løst skind af anden og fjern eventuelle rester af fjer.
Kom anden i en bradepande eller ovnfast fad og stil den i ovnen ved
180-200°C.
Lad anden stege uden noget 1 time og hæld fedet fra.
Kom appelsinskal, saft, honning, kanel, nelliker og salt i en lille kasserolle og kog det sammen ca. 5 minutter.
Hæld lagen over anden og steg endnu en time eller til den er
gennemstegt.
Hæld jævnligt stegeskyen over dyret, og pas på den ikke bliver sort.
Saml stegeskyen i en lille varm skål.
Lad den stå til fedtet har samlet sig øverst.
Skum fedtet fra med en ske (gem det til fedtemadder eller til at stege
i).