2 hakkede løg 
2 spsk  olivenolie 
1 kartoffel skåret i terninger 
1 gulerod skåret i terninger 
100 g  selleri skåret i terninger 
1 tsk  paprika gerne tyrkisk 
1 ½ l. bouillon 
200 g  røde linser 
1-2 laurbærblad 
saften af 1 citron 
salt, peber
 
Svits grønsagerne i olie et par minutter, hvorefter paprika drysses over.
Bland det godt og hæld linser og bouillon i.
Tilsæt laurbærblad, salt og peber, og kog til alt er mørt, ca. ½ time.
Purer suppen og varm den op.
Citronsaft tilsættes, det fremhæver smagen.
 
Tips: Der findes utallige opskrifter på linsesuppe.
Fra egn til egn laver man den forskellig.
Nogle kommer mange grønsager i, andre slet ingen.
Nogle kommer tomatpure, mælk eller æg i.
Dette er en god tyrkisk standard opskrift.