Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

I hvilken del af Danmark er bakskulden "nationalret"?
  • I Vestjylland (renset, saltet og tørret ising, der røges og derefter steges)
  • På Bornholm. Røges sammen med røgede sild
  • På Lolland-Falster
  • Hundested Havn
Svar: Bakskuld er en saltet, tørret og røget fladfisk. Den moderne version er koldrøget og dermed mere vandholdig end den traditionelle version, der er en meget tør og langtidsholdbar fisk.| Den traditionelle tilberedning af den gammeldags version er at pakke fisken ind i en avis og lægge den i kakkelovnens gløder. Når avisen er væk, er fisken klar. Moderne bakskuld pandesteges i smør.| Det er især ising, der benyttes, men rødspætte og skrubbe kan også benyttes. Bakskuld er især knyttet til Fanø, Esbjerg og Blåvand og er en egnsret. Den spises på groft rugbrød med fedt, og kaffepunch bør drikkes til. | Tilbage i 1700-tallet hang man de fangede ising under tagskægget på husene, hvilket der fx på Fanø stadig er tegn på, da der i de gamle huse stadig sidder kroge til fisken.| Ising kendes på vestkysten også som dabs, samme ord som benyttes om arten i England.| |
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1325415-10-2021 18:20:30 madABC.dk
Prøv hos fiskehandleren (måske kan de bestilles)
1325315-10-2021 17:39:09 Nina M. Juel Faustman
Hvor køber I friske Ansjoser/Brislinger? Mvh
1281314-12-2019 18:23:29 Stig Holst Christiansen
Første gang jeg er her.
1271213-07-2019 01:50:13 Karin
har lige set denne side for første ang, men det bliver ikke sidste. Glæder mig til at prøve at lave " Min kogebog"

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her