Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Hvad vil det sige, at den Vendsysselske Grønlangkål bliver "krøstet"?
  • Kålen bliver blancheret og rystet tør
  • Den kogte kål klemmes fri for væske og formes til boller
  • Kålen langtidskoges og tørres
  • Kålen koges og stuves med fløde
Svar: At krøste er thybomål for det gamle begreb ”at kryste”, som betyder at knuge, vride eller klemme. Det kommer af, at man vrider kålen hårdt op, før man stuver den. Nogle steder har jeg hørt, at man endda putter den revne kål i et gammelt pudebetræk og giver det en centrifugering i vaskemaskinen. Sidstnævnte skal selvfølgelig renses med et skylleprogram efterfølgende, så man får kållugten ud af maskinen.|
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1325415-10-2021 18:20:30 madABC.dk
Prøv hos fiskehandleren (måske kan de bestilles)
1325315-10-2021 17:39:09 Nina M. Juel Faustman
Hvor køber I friske Ansjoser/Brislinger? Mvh
1281314-12-2019 18:23:29 Stig Holst Christiansen
Første gang jeg er her.
1271213-07-2019 01:50:13 Karin
har lige set denne side for første ang, men det bliver ikke sidste. Glæder mig til at prøve at lave " Min kogebog"

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her