Logo

Dyrlægens morgenmad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
½ skive rugbrød med smør
1 spsk sky
½ skive leverpostej
1 spsk krydderfedt
4 papirtynde skiver spegepølse
3 løgringe
1 lille kvist dild

Læg den halve skive leverpostej på brødet.
Kom krydderfedt og sky ovenpå.
Læg dernæst de 4 skiver spegepølse på, så de dækker alt under og pynt med løgringe og dild på toppen.

Sky - den lette måde:
½ l vand + 1 spk. koncentreret oksebouillon (eller ½ l oksefond)
12 blade husblas
2 spsk portvin
1 tsk kulør

Udblød husblasen i koldt vand. Bring vand og oksebouillon i kog. Tilsæt den udblødte husblas og kulør. Tag gryden af varmen og tilsæt portvinen.
Bruges oksefond i stedet for, skal den smages til med salt og peber, ellers er fremgangsmåden den samme.
Kom skyen i en aflang form og lad den stå til den stivner. Stil den evt. i køleskabet, når den er kølet lidt af.
Tips: Når skyen er i formen, lægger man et stykke køkkenrulle på toppen, så får man ingen fedtkant.

Leverpostej:
½ kg svinespæk
½ kg svinelever
2 dl sødmælk
1 æble
1 løg
75 g hvedemel
30 g rensede ansjoser
1 tsk allehånde
1 tsk stødt timian
1 tsk stødt laurbærblad
2 æg
spæk i skiver til at fore formen

Skær spæk, løg og æble igennem, kom det i blenderen og hak det groft.
Spækfarsen kommes i en gryde og smeltes.
Hvedemel og mælk rystes sammen og piskes sammen med spækfarsen.
Blend leveren sammen med ansjoserne.
Bland leverfarsen med spækfarsen, tilsæt krydderierne og pisk æggene i. .
Formen beklædes med spækskiverne, så hele formen er dækket.
Hæld farsen i.
Bag leverpostejen i vandbad i 55 min. ved 175ºC i midten af ovnen.

Krydderfedt:
250 g svinefedt
1 Granny Smith æble
1 løg
1 spsk timian

Svinefedtet smeltes i en gryde, æblet (med skræl) skæres i små tern, og løget hakkes. Timian drysses i. Det hele skal simre i gryden i 30 min.
Kom krydderfedtet i en skål og lad det køle af, inden det sættes på køl.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.590 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?