400 g frisk fersk laksefilet
160 g flødeost
2 dl aromatisk saft (se nedenstående)
60 g kaviar
Kørvel
Aromatisk saft:
4 dl tør hvidvin
2 dl vand
½ gulerod
¼ løg
persillestilk
1 laurbærblad
1 lille kvist timian
1 skalotteløg
1 stg. bladselleri
skal af ½ citron
Aromatisk saft:
Alle urterne skæres i små tern og koges langsomt op med væden. Får lov til at trække med urterne i 2 timer og sigtes.
Laks:
Laksefileten renses helt ren og skæres i papirstynde skiver.
Creme:
Flødeosten tilsmages og gøres tynd med aromasaften. Kaviaren drejes forsigtigt
De papirstynde skiver laks anrettes på en stor tallerken, som en ring på midten. Laksen omkranses af kaviarcremen. Umiddelbart før serveringen drysses laksen med groft salt, kørvel eller bredbladet persille.