Logo

Sprækkringler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sprækkringler

Billede venligst indsendt af Ove Clausen


Forsøg at bage sprækkringler, som man bagte i Herning og Vestjylland bl.a. i 50erne. Det må være nostalgi! De skal spises med smør på.


# Ingredienser

375 g hele æg
40 g margarine
40 g maltmel
470 g hvedemel
30 g (0.3 dl ) finsprit eller snaps
 

* Tilberedning

Piskes/æltes MEGET – til en jævn masse, der er temmelig blød.
Den klistrer i fingrene, så der skal godt med hvedemel på fingre og bord, 
når den trilles ud i fingertykke pølser, der formes til kranse og 
sættes på plade med bagepapir.
Fidusen er, at ovnen skal være meget varm –300 °C– når pladen sættes ind.
Lad dem stå 1 minut, hav en forstøver med vand klar, - 
åbn da hurtigt ovndøren og sprøjt forstøvet vand ind – 
luk hurtigt igen, og bag færdig ved lidt lavere temperatur.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 5.322 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1333619-02-2022 12:03:28 Ove Clausen (Tidligere bagermester)
Sprækkringler/Rukringler
1333519-02-2022 12:01:40 Ove Clausen (Tidligere bagermester)
Kan se, at det er den originale opskrift, som jeg har brugt siden 1958. Men det er første gang jeg bager dem i en “husmoderovn”, de blev vellykkede.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her