Logo

Fettuccine - Fettuccini - grundopskrift på frisk pasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g semolinamel (durum hvedemel)
3 æg
1 spsk majs- eller olivenolieRedskaber: Lille håndpastamaskine og evt. kagerulle.
Melet hældes i en skål.
Æggene slåes ud og tilsættes sammen med olien. Ingredienserne røres sammen med en gaffel.
Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem i ca. 10 minutter. Den skal være blank, elastisk og have en passende sejhed.
Hvis den er for fast, så tilsæt lidt vand.
Hvis den er for fugtig og klistret, så tilsæt lidt mere hvedemel.
Udrulningen kan ske enten ved hjælp af kagerulle eller nemmere og mere effektivt med en pastamaskine.
Dejen rulles igennem pastamaskinens valser, så der dannes tilpas tynde plader.
Tyndt udrullet pasta er mere raffineret, men kræver ekstra omhu ved kogning.
Dejpladerne tørrer i nogle minutter, inden de skæres i tynde strimler.
Kan opbevares i køleskabet forsigtigt spredt ud på en bakke, så strimlerne ikke klumper sammen.
Dækkes med et viskestykke, så de ikke tørrer.
 
Tips: Staves egentlig fettuccine

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Køber du økologisk mælk?
Effektiv reklame - klik her