Logo

Flødekarameller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Flødekarameller

Billede er venligst indsendt af Maria Louise


# Ingredienser

 250 g sukker
2 ½ dl piskefløde
2 dl sirup
2 spsk vaniljesukker
25 g smør
et nip salt

* Tilberedning

Kom sukkeret i en pande med høj kant, og lad det smelte og blive nøddebrunt. 

Hæld fløden i, men vær forsigtig, for det kan bruse meget op. 

Rør om og lad det koge i 10 min. 

Tilsæt sirup, vaniljesukker, smør og en anelse fint salt. 

Lad karamellen koge til den bliver som jævn grød. Rør nu og da. 

Lad den afkøle noget i panden, før den hældes på olieret plade eller i en form. 

Afkøles mere og skæres i firkanter, før den bliver helt kold skæres karamellerne ud, 

hvis de ikke er afkølede tilstrækkeligt, vil de løbe sammen igen. 

Hvis de når at blive for kolde er det vanskeligt at skære igennem. 

Er man i tvivl om hvornår karamellen er kogt færdig, kan man tage en skefuld fra og lægge den i køleskabet til afsvaling. 

Er karamellen blød efter afkøling må kogningen fortsætte lidt endnu. 

Tilberedningstiden afhænger noget af pandens størrelse - jo større overflade des hurtigere fordampning af karamelmassen.

 

✅ Her er drikkeABC.dk med nemme opskrifter til din bar, - prøv selv Drinks, Spiritus, Kolde drikke, Varme drikke, Vin Quiz, Bowle/punch, Snacks, Drikkeviser, Alkohol test, Tøm barskabet

Få succes som bartender med drikkeABC.dk. Vi hjælper dig med de bedste opskrifter.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her