Logo

Græsk Baklava

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 kop honning
1 kop sukker
1 kop vand
1 spsk revet appelsin skal
1 tsk kanel
14 filodejplader
1 kop smelted smør
2 kop ristede nøddemix (mandler, valnødder, pistacier osv)
 
Bland de fem første ingredienser og kog dem sammen. Lad det koge på lav varme i 10 minutter.
Tag af varmen og gem en kop af blandingen for senere brug.
Forvarm ovnen til 180 C
Smør en flad bageform og for den med 4 filoplader, idet du smør hver af dem med smørret.
Pladerne skal være trukket op til at dække kanten af bage pladen.
Strø 1/2 kop nøddeblanding ud over filopladerne.
Strø noget af den sammenkogte sirup samt smeltet smør ovenpå nødderne. Dæk igen med to filoplader, hver må smøres med smørret.
Gentag 3 gange. Dæk så det sidste lag nødder, sirup og smør med de sidste 4 smurte filoplader.
Pres filopladerne hårdt mod kanten af bage pladen og ret kanten med en
skarp kniv hvis nødvendigt.
Skær gennem toplaget af filopladerne i 24 lige store diamant formede
figurer.
Bag i 30 minutter, øg så varmen til 200ºC og bag endnu 15 minutter eller til toppen a gylden brun.
Hæld den sidste kop sirup over toppen og lad det køle ned.
Skær gennem de tidligere skårne diamant figurer så du ender op med 24 diamant formede kage stykker.
Kagerne kan holde sig i en 2-3 uger på et køligt sted.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Amerikansk majsbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os