
 
Herligt luftige "æg", som sammen med friske bær og
vaniljecreme bliver en fuldkommen drømmedessert. • Sneæggene indeholder kun
lidt sukker og få kalorier og bærrene leverer en hel del vitaminer. Tilberedning
30 min. 6 portioner 
 
# Råvarer til Sneæg med vaniljecreme:
3 æggehvider 
½ spsk friskpresset citronsaft 
1 nip salt 
6 spsk sukker 
VANILJECREME: 
2 æggeblommer 
1 spsk kartoffelmel 
½ l mælk 
½ vaniljestang 
GARNERING: 
100 g hindbær 
mynteblade 
* 
 
Fremgangsmåde: 
 Pisk æggehvide, citronsaft og salt med mixer til fast
skum. 
Pisk sukkeret i lidt ad gangen og fortsæt med at piske, til
æggehviden er fast og blank. 
Pochér æggehviderne (se Tips & råd). 
 
2 Vaniljecreme: pisk æggeblommerne sammen med kartoffelmel
og lidt mælk. 
Del vaniljestangen på langs og skrab de sorte vaniljekorn
ud. Gem dem. 
Bring resten af mælken i kog med vaniljestangen. 
Tag vaniljestangen op og pisk den vamle mælk ned i med
æggeblommen. 
Hæld det tilbage i gryden og varm det igennem under
omrøring. 
Rør de sorte vaniljekorn i til slut. 
 
3 Sæt ovnen på grillvarme. 
Rens hindbærrene. 
Hæld vaniljecremen i ovnfaste portionsskåle og læg sneæggene
ovenpå. 
 
4 Stil portionsskålene med creme og sneæg under grillen en
kort stund, til æggehviden er gylden. 
Garner med hindbær og mynteblade og server straks. 
 
Tips & råd 
 
Pochering: bring vand i kog i en sauterpande med låg. 
Fyld en sprøjtepose med rund tylle med æggehvide. 
Sprøjt små boller på et stykke smørrebrødspapir og lad siden
bollerne glide ned i vandet. 
Det må ikke bulderkoge! Sænk varmen. 
Læg låget på og lad bollerne simre i 6 min. 
Tag bollerne op med en hulske, lad dem løbe godt af og stil
dem til side, så de kan køle af.
Læg bollerne på vaniljecremen og grill i ovnen en kort
stund. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 174 = kJ 730 
Kulhydrat 21 g Protein 9 g Fedt 6 g (31%) Fibre 1 g