Logo

Havbrasen indbagt i saltdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Daurade au gros sel (4)

Den gyldne fiskeformede saltskorpe i denne opskrift er ikke udelukkende til pynt. Saltet virker ligesom en lerkappe og bevarer fiskens saft og aroma og nedsætter stegetiden.

1 kg havbrasen, renset og befriet for skæl, men med hoved og hale
Til saltdej:
havsalt
hvedemel
varmt vand

Forvarm ovnen til 230ºC. Fremstil saltdejen ved at tilsætte 3 spsk hvedemel og 3-4 spsk vand for hver 250 g salt, der bruges. Der skal bruges cirka 1 kg salt til at dække en fisk på 1 kg Læg fisken på et ovalt, ovnfast fad, og dæk den med et cirka 12 mm tykt lag saltdej. Med kanten af en ske tegnes øjne, hale, gæller og skæl op i dejen, og fisken steges i 20 minutter. Serveres direkte fra fadet. Skorpen, som bliver hård og gyldenbrun i ovnen, lukkes først op i sidste øjeblik.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du mælkebøtter i græsset i din have?
Effektiv reklame - klik her