
 
Her er en dejlig kage, der både kan bruges som dessert og
til kaffebordet. Lav gerne kagen dagen før, så den kan sætte sig. 
1 kage til 10-12 personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid:
mindst 5 timer 
#
1 pakke fuldkornskiks 
200 g blødt smør 
400 g flødeost med ananas 
300 g mascarpone 
1 stang vanilje 
100 g flormelis 
1 lime 
5 blade husblas 
2½ dl piskefløde 
 
Topping: 
4 blade husblas 
1 dåse ananas (ca. 550 g med 350 g frugt) 
100 g friske blåbær eller hindbær 
*
Knus kiksene: Kom dem i en frysepose, og rul eller tryk dem med
en kagerulle. 
Bland de knuste kiks med blødt smør, og hæld blandingen i
bunden af en springform (22-24 cm i diameter), og tryk det godt sammen. 
Sæt formen i køleskab. 
 
Rør flødeost, mascarpone og kornene af vaniljestangen sammen
med flormelis og limesaft. 
 
Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i 5 min. 
Knug vandet ud, og smelt husblassen i en skål over vandbad. 
 
Pisk fløden til blødt skum. 
Rør den smeltede husblas i en stråle i osteblandingen, og
vend straks letpisket flødeskum i. 
Hæld cremen i springformen, og sæt kagen i køleskabet i 4 timer,
til den er stivnet. 
 
Topping: Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i
5 min. 
Lad lagen fra dåsen med ananas løbe fra i en gryde. 
Kog lagen i ca. 5 min. 
Si den, tilsæt udblødte husblasblade, og lad dem smelte. 
Lad lagen køle lidt af. 
 
Skær evt. ananasskiverne i halve, og læg dem på kagen, sammen
med bær. 
Hæld lagen over kagen, og sæt kagen i køleskab i mindst 1
time. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin