1 hvilling på ca. 1 kg
3 fed hvidløg
3 skiver bacon
1 porre
salt og peber
Snit hvidløgene fint og brun dem sammen med bacon i tern.
Tilsæt porren - i skiver smmen med ¼ l vand og lad det hele koge op.
Den istandgjorte fisk krydres ind- og udvendigt med salt og peber.
Skær to lange snit i fiskens ryg, på hver sin side af rygraden fra hoved til hale. Stuvningen hældes hen over og gerne ned i snittene.
Sæt fisken i en gennemvarm ovn ca. 175°C i 30 min.
Til hvillingen kan du servere:
Sellerisalat
lille knoldselleri
et par stilke dild
et par spsk smør eller olie
en kvart citron
Selleri skrælles og skæres i små tern.
Brunes i fedtstoffet og tilsættes citronskiver.
Dæk ned vand og lad koge ca. 20 min.
Klip dild henover og server sammen med fisken.