Logo

Abrikossorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g tørrede abrikoser
5 ½ dl vand
400 g hugget sukker
skal af 1 citron
skal af 2 limefrugter
½ dl citronsaft
1 dl æggehvide
 
Udblød abrikoserne i vandet natten over.
Sigt vandet fra og kom det i en tykbundet gryde sammen med det huggede sukker.
Bring det i kog og lad det koge kraftigt i 2-3 min.
Tag det af blusset og rør citron- og limeskallerne, der er snittet meget fint uden det hvide, i siruppen.
Kom de udblødte abrikoser i en blender.
Blend dem til puré og tilsæt siruppen i en tynd stråle.
Sigt puréen, rør citronsaften i og lad det køle af.
Stil den kolde puré i fryseren og lad den fryse til en grødet masse.
Pisk æggehviderne meget stive og pisk dem i den frosne abrikospuré for svag hastighed med en elpisker.
Frys nu den færdige sorbet.
(Kan laves i god tid i forvejen, hvis du har plads i fryseren)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.906 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her