Logo

Jordbærsyltetøj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 kg syltejordbær
600-650 g sukker
1 tsk konserveringsvæske

Læg de skyllede og nippede jordbær lagvis med sukkeret i syltegryden.
Skræl 2 strimler citronskal af med kartoffelskræller, så der ikke kommer noget af den hvide hinde med, og læg dem mellem bærrene. Dæk bærrene med låg, sæt dem køligt og lad dem trække ca. 2-4 timer, til de safter.
Varm langsomt bærrene til kogepunktet, Tag gryden af varmen og lad dem trække 10 min. under låg. Tag bærrene op med hulske og fordel dem i de rengjorre glas, skyllet med konserveringsvæske. Kog saften ind uden låg i ca. 15-20 min. Tag gryden af varmen.
Fjern citronskal og tilsæt konserveringsvæske. Hæld saften over bærrene. Tilbind straks.

Vil man gøre jordbærsyltetøj ekstra pikant, tilsættes den indkogte saft 2 spsk cognac eller rom, lige inden den hældes over bærrene.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 734 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HindbærgufEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os