kompot af grønne tomater og rødløg - til 4 personer
1 hanekylling (ca. 2 kg)
4 skalotteløg
3 fed hvidløg
50 g mandler
2 dl tør sherry
1 tsk honning
1 spsk safran
olivenolie
salt og peber
Kompot:
300 g grønne tomater skåret i 6 dele
3 rødløg i smalle både
½ dl kirsebæreddike (eller sherryeddike)
2 Cox Orange-æbler i både
1 tsk honning
olivenolie
salt og peber
Kylling:
Del kyllingen i otte dele.
Skær skalotteløg og hvidløg i mindre stykker og sauter dem let i olivenolie.
Tag dem op og steg kyllingestykkerne gyldne i olien.
Kom de sauterede løg ved sammen med mandlerne og hæld sherry på.
Tilsæt honningen og sauter lidt videre.
Kom safran i og læg låg på gryden.
Lad det småsimre i ovnen i ca. 25 min. ved 160ºC.
Kompot:
Sauter rødløgene i olivenolie, tilsæt kirsebæreddiken og kog væk.
Tilsæt tomaterne og sauter i et par min.
Kom æbler og honning på, varm igennem og smag til med salt og peber.
Tag kyllingen op.
Skum fedtet af stegeskyen og kog den ind til det halve.
Læg tomatkompotten i et serveringsfad og læg kyllingen ovenpå.
Smag stegeskyen til med salt og peber og hæld den over kyllingen.