Logo

Kylling med mandler og sherry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

kompot af grønne tomater og rødløg - til 4 personer
 
1 hanekylling (ca. 2 kg)
4 skalotteløg
3 fed hvidløg
50 g mandler
2 dl tør sherry
1 tsk honning
1 spsk safran
olivenolie
salt og peber
 
Kompot:
300 g grønne tomater skåret i 6 dele
3 rødløg i smalle både
½ dl kirsebæreddike (eller sherryeddike)
2 Cox Orange-æbler i både
1 tsk honning
olivenolie
salt og peber
 
Kylling:
Del kyllingen i otte dele.
Skær skalotteløg og hvidløg i mindre stykker og sauter dem let i oli­venolie.
Tag dem op og steg kyllingestykkerne gyldne i olien.
Kom de sauterede løg ved sam­men med mandlerne og hæld sherry på.
Tilsæt honningen og sauter lidt videre.
Kom safran i og læg låg på gryden.
Lad det småsimre i ov­nen i ca. 25 min. ved 160ºC.
 
Kompot:
Sauter rødløgene i olivenolie, tilsæt kirse­bæreddiken og kog væk.
Tilsæt tomaterne og sauter i et par min.
Kom æbler og hon­ning på, varm igennem og smag til med salt og peber.
 
Tag kyllingen op.
Skum fedtet af stege­skyen og kog den ind til det halve.
Læg tomatkompotten i et serveringsfad og læg kyllingen ovenpå.
Smag stegeskyen til med salt og peber og hæld den over kyllingen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Køber du amerikanske varer?
Effektiv reklame - klik her