(2 couverter)
0,275 kg Lammemørbrad (2 stk)
0,075 kg Hakket svinebov
0,005 kg Pistacie kærner
1/8 fed hvidløg
Marinade:
1,0 dl Eddike
1,0 dl Solsikke olie
2 spsk Akacie honning
1/8 bd. Frisk timian
0,075 kg Gulerødder
1/8 knoldselleri
0,075 kg Porrer
salt og peber
snor til snøring af lammemørbrad.
Man skyller og skræller knoldselleri og gulerødder. Skyller og rengøre porrer. Skyller og hakker timian. Skærer grønsagerne i julienne. Ryster marinaden og smager den til med salt og peber.
Man lægger grønsagerne i hver sin skål og hælder marinaden over. Stiller dem tildækket i køleskabet.
Rør salt, peber og hakkede pistiacie kærnerne i det hakkede svine kød. Soigner mørbraderne og skærer dem op på langes. Bank dem ud med knyttet hånd og læg dem ved siden af hinanden og læg farsen på og rul sammen, så det bliver en roulade. Snør den sammen og brun den i en cucotte og stil den, i en forvarmet ovn ved 200° ca. 15 min.
Imens hælder man grønsagerne op i sigter til afdrypning, inden anretning.
Når kødet er færdig lægges det på et skærebræt. Lad kødet hvile i 15 min. inden man skærer det ud i skrå skiver. Anret det sammen med grønsagerne.
Man kan server flûtes til.