Logo

Mandelsmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
100 g mandler,
1 1/2 dl vand,
2 spsk vineddike,
1/2 tsk stødt safran,
1 tsk salt,
evt. honning.

Mandlerne smuttes og blendes med 1 1/2 dl vand.
Mandelmassen opvarmes, under stadig omrøring, i en tykbundet gryde, hvor der tilsættes vineddike, salt og stødt safran. Mandelmassen koges 2-3 min. under omrøring.
Blandingen hældes op i en linnedpose eller et kaffefilter.
Stilles køligt 1/2 døgn. Opbevares i køleskab.

Kogebogen fra omkring 1350 har en version, hvor der tilsættes honning.
Mandelsmør anbefales på rugbrød såvel som på hvedebrød, fx med grønne krydderurter; basilikum, merian, oregano, timian.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.649 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Djævle-gryde + Ymerrand med hindbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!