1 ½ kg magert flæskekød
½ kg spæk
1 ¼ l suppe eller bouillon
1 ½-2 spsk salt
1 spsk revet løg
½ tsk reven muskatnød
2 tsk peber
rensede svinetarme (fås frosne)
Skær kød og spæk i mindre stykker og hak det gennem kødmaskinen 1-3 gange, alt efter hvor fint medisterpølsen ønskes.
Rør suppen i kødblandingen lidt ad gangen, farsen skal være ret lind. Krydr med revet løg, salt, muskatnød og peber.
Skyl de optøede tarme i lunkent vand og del dem i stykker på 30-40 cm's længde.
Træk et tarmstykke på pølsehornet på kødmaskinen.
Træk lidt af tarmen over pølsehornet og slå en knude herpå.
Kør forsigtigt farsen igennem kødmaskinen og træk samtidig let i tarmen, så den fyldes jævnt.
Form pølsen med fingrene efterhånden som den fyldes.
Fyld kun tarmen ¾, der skal være plads til den kan udvide sig under tilberedningen.
Sørg så vidt mulig for at der ikke kommer luftblærer i pølsen, ellers revner den under kogning eller stegning.
Medisterpølsen er nu parat til at blive kogt eller stegt.
Lad den koge ved svag varme i 15-20 min. og stege i ca. 20 min.