Logo

Pot au feu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pot au feu

 

Den franske gryderet pot au feu, er en af de mest populære retter i Frankrig. Både kødstykker og grønsager kan variere men de typiske ingredienser er oksekød, løg, rodfrugter og krydderurter. Retten er perfekt til en kold vinterdag i Danmark.

6 personer. Arbejdstid: 1 time. Kogetid: ca. 3 timer. Fryseegnet

 

#

1 kg okseskank i skiver (som osso buco)

1 kg oksebryst 1 løg

4 porrer

8 stilke bladselleri

4 gulerødder

1 spsk groft salt

 

Rodfrugter og kartofler:

4 pastinak

4 persillerødder

500 g kartofler

 

Krydderbuket:

4 persillestilke

4 kviste timian

2 laurbærblade

1 tsk hel sort peber

5 hele nelliker

 

Tilbehør: hakket persille

1 lille glas grov dijonsennep

1 glas cornichoner

flagesalt

*

 

Pot au feu

 

1. LÆG kødet i en stor gryde, og dæk det med koldt vand.

Giv det et hurtigt opkog, og tag gryden af varmen.

Tag kødet op, smid væsken ud og vask gryden af.

 

Pot au feu

 

2. RENS grønsagerne: Pil løget og skær det i både.

Rens porrerne, kasser de grove grønne blade, og skær porrerne i stykker på ca. 6 cm.

Rens bladselleristilkene, og del dem i 2-3 stykker hver.

Skræl gulerødderne, og skær dem i halve.

Læg krydderier og krydderurter til krydderbuketten i et tefilter el. lign.

 

LÆG løgbådene og halvdelen af de øvrige grønsager i den store gryde.

Læg kødet på grønsagerne, og hæld vand ved, så det akkurat dækker.

Giv det et langsomt opkog, fjern skum, og tilsæt krydderbuket og salt.

Lad retten simre til kødet er meget mørt ca. 2½ time, og fjern skum undervejs.

 

Pot au feu

 

3. SKRÆL rodfrugter og kartofler, og skær dem i grove stykker.

Tag kødet op, og dæk det til.

Si suppen over i en ren gryde, og skum fedtet af.

Tilsæt de resterende grønsager, rodfrugter og kartofler, og lad dem simre møre i suppen ca. 20 min.

 

Pot au feu

 

4. SKÆR skankekødet i grove stykker, og skær brystkødet i skiver på tværs af kødtrådene.

Læg kødet i suppen sammen med marvbenene, og lad det blive gennemvarmt.

Smag til med salt og peber.

 

SERVER pot au feu i dybe tallerkner med persilledrys og sennep, cornichoner og flagesalt som tilbehør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 139 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mexico BiksEr der steg fra søndagsmiddagen, der blev lidt tilovers. Resterne kan bruges til andre...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Bagte kartofler med bøfsalatBagte kartofler er en af de nemmeste måder at spise den elskede knold på, for de skal...
• Sundheds-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os