
 
Du kan sagtens komme forskellige rodfrugter i kartoffelmosen
til din gullasch. Det gør den både mere vitaminrig og mere interessant, fordi
der er mange variationsmuligheder. Her er brugt selleri. 
Arbejdstid: 50 minutter. Koge/stegetid: 1 time. Ikke
fryse-egnet. 1 person.
 
#
50 g løg 
½ fed hvidløg 
1 tsk olie til stegning 
120 g magert oksekød i strimler 
¼ tsk kommen 
lidt paprika 
salt og peber 
1-2 dl bouillon 
1 spsk tomatpuré 
75 g rød peberfrugt 
 
Kartoffel-sellerimos: 
100 g kartoffel 
100 g knoldselleri 
5 g fedtstof 
salt 
hakket persille 
*
 
Hak løg og hvidløg og svits det i olien i en tykbundet
gryde. 
Tilsæt oksekødet og svits videre, til det er brunet. 
Krydr med kommen, paprika, salt og peber. 
Hæld bouillon og tomatpuré ved og læg låg på. 
Lad retten simre i ca. 30 min., til kødet er mørt. 
Skær peberfrugten i rustikke stykker. 
Kom dem i gryden og kog dem med i de sidste 5 min. 
Skær kartoffel og selleri i små tern og kog dem møre. 
Mos dem herefter, tilsæt fedtstoffet og smag til med salt. 
Server gullaschen med mosen og kom godt med hakket persille
ovenpå. 
 
Tips: Byt oksekød ud med vildtkød eller svinekød. 
 
| Kalorier  |   | 364 kcal  | 
| Protein  | 339  | 37 ½  | 
| Kulhydrat  | 31 9  | 38 ½  | 
| Fedt  | 109  | 25 ½  | 
| Kostfibre  | 89  |   | 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin