Nok til et 750 g brød (12 skiver) 
 
500 g glutenrigt hvedemel 
25 g gær 
1 tsk salt 
15 g smør 
3-4 dl vand, lunt 
1 bundt klippet purløg 
1 finthakket løg 
havsalt til at drysse over 
 
Sigt melet over i en stor skål og tilsæt gær og salt. 
Gnid fedtstoffet ind i melet og lav derefter en fordybning i midten af melet. 
Hæld vandet i fordybningen og vend blandingen sammen med en grydeske. 
Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og ælt dejen i ca. 10 minutter, eller indtil den er blød og elastisk. 
Læg dejen i en ren skål med et fugtigt viskestykke over, og lad den hæve på et lunt sted i 1 time, eller indtil den har hævet til dobbelt størrelse. 
Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og ælt med knoerne.
Ælt dejen i 5 minutter og arbejd derefter purløg og løg ind i dejen. 
Kom dejen i et 23x15 cm teflonbelagt ovnfast fad, bred dejen ud i fadet med hænderne og dæk derefter fadet med et fugtigt viskestykke. 
Lad dejen hæve i ½ time, eller indtil den har hævet til dobbelt størrelse. 
Når dejen har hævet færdig, laves fordybninger i dejen med fingeren eller med enden af en træske. 
Drys med havsalt og bag i en forvarmet ovn ved 220ºC i 20-30 minutter, eller indtil brødet er gyldent og bunden lyder hul, når man banker på den. 
 
Pr. skive: kJ 644; protein 5 g; fedt 1 g; kulhydrat 32 g