Sommerens bedste dessert som ikke findes nogen andre steder, end her i Danmark. Rødgrød kan laves med hele bær, siet eller med halvt af hver, hvor man har bærsmag og konsistens i behold. Rødgrød er gerne med ribs, solbær og hindbær. Man kan også  tilsætte jordbær. 
 
Til 4 personer
300 g rabarberstilke
4 dl vand 
250 g ribs 
200 g solbær 
250 g friske jordbær 
350 g friske hindbær 
ca. 150 g sukker, eller efter smag 
frugtgrødsjævner 
 
Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i en gryde med vand, ribs og halvdelen af solbærrene. 
Lad det koge ved svag varme i 5-6 minutter 
Si det og hæld det tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med jordbær og sukker. 
Kog ganske kort inden hindbærrene kommes i. 
Giv det hele et kort opkog og rør om. 
Udrør jævningen i lidt koldt vand og rør det i den koghede grød. 
Hæld grøden i serveringsskålen og drys med lidt sukker, så den ikke danner skind. Serveres med kold fløde på. 
 
Tips: Der kan drysses finthakkede mandler på grøden efter den er hældt i serveringsskålen. Kirsebær kan koges med sammen med de øvrige bær der skal sies. 
I dag vil mange dog nok foretrække at få kold mælk på.