Logo

Røget lakse-broccolitærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

tærtedej:
180 g hvedemel
1 tsk salt
75 g kold margarine eller koldt smør
1 æg

Fyld:
500 g frisk broccoli
125 g røget laks
½ bundt dild, finthakket
3 æg
2 dl cremefraiche 18%
1 ½ dl mælk
salt
peber

Tærtedej:
Kom hvedemel, salt og fedtstof, der er skåret i mindre stykker, i en foodprocessor eller skål. Hak ingredienserne sammen med en kniv eller mos dem med en gaffel til blandingen er smuldret. Tilsæt æg og vand og ælt hurtigt dejen sammen. Pak den i plastfilm. Læg den koldt mindst 1 time.
Varm ovnen op til 200°. Rul dejen ud og beklæd bund og sider i en tærteform (diameter 25-30 cm). Læg en strimmel alufolie rundt i kanten, og prik dejen med en gaffel. Forbag den midt i ovnen i 15 min.

Fyld:
Del broccolien i buketter, og skær det meste af stokken i små terninger. Kog dem 5 minutter i vand, brus over med koldt vand og dryp meget godt af. Læg broccolien i tærtebunden. Skær laksen i strimler og kom dem imellem. Drys med dild, salt og peber. Pisk æg med cremefraiche og mælk. Hæld det over broccoli og laks. Bag tærten i 35-45 min. til æggemassen er helt stivnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Køber du amerikanske varer?
Effektiv reklame - klik her