Logo

Spegesild 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg ferske sild
½ kg groft salt
2 spsk sukker

Rens sildene, men lad sildene beholde hoved, skind og fnder.
Sildene skal ikke skylles.
Bland salt og sukker.
Læg et lag af blandingen i en krukke.
Læg sildene lagvis med saltblandingen og slut af med salt.
Læg et let pres på, så sildene holdes under saltet.
Stil sildene koldt i ca. 3 uger.
Hvis der efter et par dages forløb endnu ikke er dannet lage nok,
overhældes sildene med en kogt, kold saltlage af 350 g salt pr. liter
vand.
Sørg hele tiden for at sildene er helt dækket af lagen og at de
opbevares koldt, dvs ca. 5°C.
De færdige spegesild spises ofte helt uden nogen videre tilberedning,
men som regel udvandes de ½ -1 døgn i koldt vand inden videre
tilberedning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 481 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om Rigsfællesskabet?
Effektiv reklame - klik her