250 g jordbær
et halvt hoved krølsalat
300 g andebryst
3-4 spsk salt
Kogelage:
½ l vand
2 kviste timian
5 hele peberkorn
1 mellemstort løg i både
1 stor gulerod i skiver
Glasering:
6 spsk balsamico-eddike
4 spsk acaciehonning
Snit andebrysterne i ruder i skindet og gnid saltet godt ind i brystet på begge sider.
Læg det i en plastpose i en skål i køleskabet i ca. 24 timer.
Tages derefter ud og skylles fri for salt i koldt vand.
Vandet bringes i kog med ingredienserne og brysterne kommes i.
Snurrer under låg i ca. 20 min. og trækker under låg i ca. 20 min.
Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på et fad med krølsalat enten lunt eller koldt.
Balsamico og honning bringes i kog i en lille gryde og koges sammen til en sirupsagtig konsistens.
Jordbærrene skylles i koldt vand (med blomst) og halveres så.
De halve bær vendes i balsamico-blandingen og lægges på salaten mellem andeskiverne.
Den tiloversblevne blanding dryppes hen over anretningen.