Logo

Sværdfisk i kapers og tomatsauce - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sværdfiskens kød har en vidunderlig karakter, og dets fasthed gør det ideelt til bagning kogning og stegning. Denne opskrift adskiller sig fra de sædvanlige sværdfisk-steaks, men den giver en nem anvisning på, hvordan man tilbereder denne fisk. De fremtrædende smagsstoffer fra tomater og kapers står fint til fiskens milde smag. Server denne ret enten kold eller varm.

 

8 dl tomatsauce (se herunder)
1 kg sværdfisk i et stykke med skind på
2 spiseskefulde kapers
En håndfuld friskhakket persille som pynt
 
Lav allerførst tomatsaucen (se herunder), læg derefter fiskestykket med skindsiden nedad i den småkogende sauce.
Læg låg på og lad blandingen simre i 40 minutter.
Vend forsigtigt fisken efter 20 minutter.
(Det er tilråde­ligt at bruge en lille, dyb kasserolle, så saucen dækker det meste af fisken).
Se til fiskestykket - kødet skal være fast og gennemkogt, men ikke tørt.
Tilsæt kapers og lad retten hvile 5-10 minutter før servering.
Skær sværdfisken i tynde skiver og server den med masser af tomat-sauce og friskhakket persille.
Denne ret har det rigtigt fint, når den serveres med kartoffelmos med olivenolie - glutenfri (se dette) og grøn salat.
 
240 kcal; 42 g protein; 9 g fedt, heraf 2 g mættet; 7 g kulhydrat; 2 g fibre; 234 mg natrium; 24 mg kalcium
 
Tomatsauce - glutenfri
Denne opskrift giver en lækker grund-tomatsauce, der kan serveres til en masse retter enten varm eller kold. De mål, der angives her, giver et resultat på cirka 8 dl, som er nok til cirka 6 portioner.
 
1 spsk olivenolie
1 lille hakket løg.
1 kg hakkede, meget modne tomater
2 fed pillede, knuste hvidløg
2 laurbærblade
2 kviste hakket bladselleri
1 teskefuld sukker, lidt salt og friskkværnet, sort peber.
 
Varm en spiseskefuld olivenolie i en stor gryde over jævn varme.
Tilsæt 1 lille hakket løg.
Lad løget stege et par minutter og tilsæt så 1 kg hakkede, meget modne tomater, 2 fed pillede, knuste hvidløg, 2 laurbærblade, 2 kviste hakket bladselleri, 1 teskefuld sukker, lidt salt og friskkværnet, sort peber.
Bring blandingen langsomt i kog og lad den simre stille og roligt i 30 minutter, indtil alle ingredienserne er gennemkogte og bløde.
Fjern laurbærbladene og hæld den kogte tomatblanding på en blender og blend den eller pres den gennem en si, så kerner og skind sies fra.
Hvis saucen skal serveres varm, så varm den langsomt op.
 
Alternativ: Kold sværdfisk i kapers og tomatsauce
Når sværdfisken er kogt færdig, så lad den køle af og skær den så i tynde skiver.
Hæld den kolde tomat-sauce, som fisken blev kogt i, i en blender sammen med ⅔ kop mayonnaise og 4 ansjosfileter.
Blend det til en blød creme.
Hvis du ikke har en blender, så pres blandingen gennem en si.
Knus ansjosfileterne i en morter og pisk det fintdelte kød i tomatsaucen sammen med mayonnaise og kapers.
Hæld saucen over fiskeskiverne, drys friskhakket persille over og server.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.036 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her