Logo

Svenske Limpa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til surdejen:
2 dl vand
25 g gær
1 spsk honning
2-3 dl rugmel
 
Til skoldning:
1 liter vand
1 liter fint rugmel
2 spsk kommen
3 dl vand
 
Til slutliga dejen:
25 g gær + ½ dl vand
1 ½ dl mørk sirup
2 tsk salt
1 ½- 2 liter hvedemel
 
Surdej: Bland vand, gær, honning og rugmel.
Dæk dejen med film og lad dejen stå i stuetemperatur mindst en dag men
gerne længere.
Skoldning:
Kog vandet op og hæld der over rugmelet i en stor bunke.
Arbejd eller ælt dejen kraftigt med en stor træske eller 5 min i en stor
køkkenmaskine. Dæk til.
Kog kommen op i vandet.
Lad stå og køle til dejen skal blandes.
Rør surdejen i det skoldede rugmel, når det har svalet til 37ºC.
Lad hæve mindst en time.
Slutdej:
Rør ud gæren i vandet.
Tilsæt gær, kommen med kogevandet, sirup og salt til skoldningsdejen.
Arbejd hvedemel i til en meget fast dej.
Dejen må arbejdes meget kraftigt.
Dæk dejen og lad den hæve en time.
Læg dejen på et melet bord og ælt den let.
Del i to dele hvilket formes til runde og sprækkefrie limpor.
Smør pladen bare under limporna.
Prik med gaffel og hæv limporna langsomt 40-60 min.
Sæt limporna på nederste rille i 225ºC.
Bag i 15 min med bare undervarme hvis det er muligt.
Læg bagepapir over limporna de første 15 min.
Sænk temperaturen til 175ºC med både over og undervarme.
Bag i 40 min til.
Pensel limporna med letmælk mod slutningen af bagningen således at de
bliver blanke.
Lad limporna køle langsomt under et viskestykke.

 
Tips: De skal modne 1-2 dage inden de skæres i skiver.
Limporna har lang holdbarhed uden frysning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 221 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad sker der med Grønland?
Effektiv reklame - klik her